Предприемачество

R&M трансформира производството си в България

Иван Гайдаров

Производственото поделение на швейцарската компания R&M; - "Райхле и Де-Масари България Пръдакшън" представи успешни Lean практики за ефективно управление и трансформация в работната среда. Компанията направи трансформация на производствените потоци, като по този начин постига увеличение ефективността на машините, висока гъвкавост, прозрачен поток, подобряване на операциите, контрол над работата и визуален контрол на потока. В целия процес по трансформация на производството са участвали и самите служители, които постоянно дават обратна връзка и мнения, след което данните са анализирани.

Над 50 гости от различни предприятия се включиха в събитието, организирано от STOOS Network България. Тихомир Давидов, Мениджър "Производство" в "Райхле и Де-Масари България Пръдакшън", представи първоначално международната група и завода за фиброоптика в София. "Имаме затворен цикъл от развойна дейност, производство, доставка и дистрибуция на продуктите. Осигуряваме свързаност за изграждането на комуникационни мрежи, центрове за база данни и публични мрежи", заяви той.

Мариела Чешмеджиева, ръководител "Работен център Кабели" в българското предприятие, обясни че новите работни места са тествани предварително и е намерено балансирано решение. Процесът е отнел около два месеца.

На събитието бяха представени екипите и операторите. Ирина Рибарова, Мениджър "Човешки ресурси" разказа за създадените Академия за лидери, Академия за инженери и Тренинг център. Чрез тях са осъществени 201 обучения по различните програми.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X