Техавто

Ford променя стратегията си за електрификация

Иван Гайдаров

Ford променя стратегията си в сферата на електрическата мобилност. Това става ясно от предварително споразумение на компанията с работническия синдика United Automobile Workers (UAW), в което се акцентира, че планът за производство на електрически превозни средства във фабриката Flat Rock, Мичиган, където се сглобяват Ford Mustang и Lincoln Continental, е променен. През март, от фабриката обявиха, че ще започват изграждането на електрически превозни средства през 2023 г.

В новото споразумение между Ford и UAW се казва, че заводът ще получи инвестиция в размер на 250 милиона долара за продължаване на производството на Mustang, включително изцяло нова версия, която не е ясно кога ще се появи, а също така и това на Lincoln Continental до края на жизнения му цикъл.

В споразумението се споменава и за "нов продукт", който ще бъде добавен във фабриката на Ford в Охайо през 2023 г. като част от инвестиция в размер на 900 милиона долара, но конкретика липсва. В добавка към това се говори и за необявен досега електрически Transit, който тряба да се произвежда в завода на компанията в Канзас, където се сглобяват и конвенционалните версии на микробуса.

През октомври Ford дебютира с хибридна плъгин версия на Transit за Европа. На 17 ноември се очаква производителят да представи електрически автомобил, вдъхновен от Mustang, както и съвместен проект със стартъпа за електрическа мобилност Rivian.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X