Облаци

Технологични експерти и бизнес лидери ще събере Cloud Sofia Summit 2019

Computer World

По-малко от месец остава до 9-ото издание на конференцията Cloud Sofia Summit, организирана от ICT Media и ISACA Sofia Chapter. Тази година тя ще се проведе и със съдействието на Българската Асоциация на Софтуерните Компании, като от страна на БАСКОМ в събитието ще се включи Стамен Кочков, член на УС на Асоциацията с повече от 20 години опит в софтуерната индустрия.

Сред лекторите присъстват както представители на компании, потребители на технологични решения, и на ИТ бизнеса, така и специалисти в сферата на облачния компютинг. Те ще наблегнат върху новостите в технологичните инструменти и методологии, как те могат да улеснят крайния потребител и да му помогнат в постигането на конкурентно предимство.

От офиса на Amazon Web Services в Берлин идва Дарко Месарош, който ще разкаже как експертите в технологичния гигант помагат на компаниите да се съсредоточат върху постигането на своите бизнес цели, докато AWS има грижата за всичко останало.

Технологични експерти и бизнес лидери ще събере Cloud Sofia Summit 2019

За пътя на една изцяло умна фабрика, нейните свързани машини, обшиирен анализ на данни и гъвкави процеси, ще разкаже Илтер Аксенджер – ръководител на екип "Софтуерни проекти" във фабриката на Hugo Boss в Измир, Турция. Със своите 65 000 кв.м тя е най-голямото производствено звено на модния гигант.

Митко Карушков и Марио Арабистанов – членове на EuroCloud Europe, ще говорят за облачните технологии и решения от гледната точка на данните и информационната сигурност. EuroCloud е паневропейска организация, която спомага потребители и доставчици на облачни услуги, стартъпи и R&D; центрове в Европа, предоставя им правни напътствия, ноу-хау, добри практики, предоставя възможност за диалог и създаване на партнираща си общност.

За serverless архитектурата и какви са предимствата на този практичен модел ще разкаже Даниел Манчев. Даниел освен че е AWS Solutions Architect с богат опит в разработването на софтуерни решения и компоненти за компании, консумиращи огромни сървърни ресурси, е и основател на Serverless Bulgariа User Group.

Иван Велков, директор "Развитие на продукти и услуги" в БОРИКА ще разкаже за облачния квалифициран електронен подпис.

Сред потвърдилите лектори към този момент са още Иван Иванов, ръководител група "Софтуер и хардуер за тестери" във Фесто Производство, Анатолий Атанасов, продуктов мениджър във Вистеон, Борислав Мирчев, изпълнителен директор на Виском БГ АД.

Cloud Sofia Summit ще се проведе на 20 ноември в София Хотел Балкан. Актуална информация за събитието и можете да откриете на events.ictmedia.bg.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X