Социални Мрежи

Messenger Kids свързва децата под 13-годишна възраст с техните приятели

Иван Гайдаров

Facebook предоставя възможност специализираното ѝ приложение Messenger Kids да бъде изтегляно в още 75 страни в опит "да дадем на децата начин да се свързват с приятели и семейство в среда на пандемия от коронавирус". Версията на приложението за съобщения е предназначена за 13-годишни и по-малки деца и позволява на родителите да контролират дейностите им, предпазвайки ги от контакти с непознати.

Тъй като детската версия трябва да бъде по-безопасна от основното приложение, а и за да се предотвратят всякакви възможности за проблеми с поверителността, Facebook въвежда три нови режима за родителски контрол.

Първият е Supervisor Friending, който дава възможност на родителите да позволят на децата си да приемат, отхвърлят, добавят или премахват контакти. Родителите, разбира се, получават нотификация, ако децата им предприемат някое от тези действия и те лесно могат да бъдат отменени от таблото за родителски контрол.

Те могат също така да дадат възможност на други възрастни да добавят децата в групови чатове. Тази функционалност улеснява учителите или треньорите например да провеждат занимания със своите класове или отбори. Тези две функции вече се предлагат в САЩ и ще бъдат достъпни в световен мащаб в бъдеще.

И накрая, родителите в САЩ, Канада и Латинска Америка вече могат да изберат за кого снимката и името на техните деца могат да бъдат видими. А именно контактите на децата им и техните родители, децата на техните приятели във Facebook или децата на хората, които те канят да изтеглят приложението Messenger Kids.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X