Софтуер

Facebook представи самостоятелно мобилно приложение за игри

Иван Гайдаров

Facebook обяви глобалното пускане на самостоятелно мобилно приложение за игри, в опит да се включи във все по-популярния по време на пандемията Covid-19 (коронавирус) сегмент .

Представител на компанията коментира пред Mobile World Live, че Facebook Gaming app първоначално ще бъде достъпно само в Google Play, като версията за iOS ще бъде разработена по-късно през годината.

Преди стартирането на самостоятелното приложение, Facebook предлагаше игри, достъпни в основната платформа, от около година. Сега обаче от компанията твърдят, че техният ход за създаване на специално приложение ще позволи на хората лесно да "се намерят и да се свържат около любимите си игри, стриймъри, групи и т.н."

Сред основните характеристики на платформата ще бъдат персонализацията и възможността да се прехвърлят игри на живо към Facebook от телефон - ход, който компанията смята, че ще позволи на геймърите по целия свят да играят в стрийминг режим по достъпен начин, премахвайки необходимостта от използване на уеб камери.

Потребителите също така ще могат да откриват създателите на игри и да гледат видеоклипове на водещи електронни спортове и игри и да играят, без да е необходимо да инсталират допълнителни приложения.

Стартирането на приложението идва след тестове, проведени в Югоизточна Азия и Латинска Америка, които са довели до над 5 милиона инсталации от Google Play от края на 2018 г. досега.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X