Нови Технологии

Започва глобален диалог за развитието на електронните спортове

Иван Гайдаров

Global Esports Federation (GEF) стана член на стандартизационната група на ITU - ITU-T - за да започне глобален диалог за новите партньорства, възникващи в подкрепа на бързо развиващата се индустрия на електронните спортове. Диалогът има за цел да създаде необходимите условия за установяване на международни стандарти и насоки за екосистемата е-спортовете.

Бързият ръст в популярността на електронните спортове предлага вълнуващи визии за бъдещето на спорта, здравето и развлеченията. Електронните спортове се радват на аудитория от над 450 милиона души в глобален мащаб, като приходите надхвърлят 1 милиард долара годишно и нарастват с годишен темп от над 20 на сто.

"Глобалният диалог за е-спортовете" ще стартира на 24 юни 2020 г. с първия от поредица уебинари под егидата на AI for Good Global Summit, която ще изследва бизнес и социалната динамика, стояща в основата на е-спортовете, и партньорствата, подкрепящи експлозивния им растеж. Инициативата ще представи иновации в области като изкуствения интелект; Виртуална, усъвършенствана и смесена реалност; IMT-2020/5G; и Интернет на нещата. Тя също така ще анализира действията, необходими за подкрепа на състезателите и феновете на е-спортовете, за да се наслаждават активно и устойчиво на любимото си занимание.

"За нас е чест да предприемем това стратегическо партньорство с ITU за постигане на целите на ООН за устойчиво развитие и за по-нататъшно укрепване на мисията на GEF за развитие на световната екосистема на електронните спортове", коментира президентът на GEF Крис Чан и добавя: "Това партньорство ни позволява да разработим заедно път за насърчаване на глобалното сътрудничество между съответните ни общности. Бъдещето на електронните спортове продължава да бъде светло и ние очакваме да развием сериозно сътрудничество с ИКТ индустрията, поставяйки е-спортовете на основата на традициите и ценностите на спорта и принципа технологиите да бъдат използвани за добро. "




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X