Фирмите Представят

Развийте ИТ кариерата си в Съдърланд

Computer World

Глобалната компания предлага кариерни възможности за хора с техническа насоченост


Съдърланд (Sutherland) България, един от най-големите работодатели в България, продължава да се разраства и предлага възможности за кариера в ИТ сферата в локациите си в София, Пловдив, Варна и Бургас. В интервю Ахмед Ал-Атр, директор Enterprise Talent Acquisition, споделя повече за техническите проекти в компанията и за развитието по време на работа като технически инженер в голяма технологична организация.

Г-н Ал-Атр, разкажете накратко за компанията и техническите проекти, които имате?

Съдърланд е световен лидер в трансформацията на бизнес процеси с над 60 офиса в 20 страни в целия свят. Компанията има повече от 30 години опит в работата с водещи технологични компании в ключови сегменти от пазара. В България нашите екипи внедряват технологични решения и обслужват компании лидери в индустрията от списъка на Fortune 500, като например глобална компания за съхранение на данни в облачна среда, Veritas - компания лидер в защитата на корпоративните данни, както и за McAfee - водещ бранд специализиран в технологичната сигурност.

Ахмед Ал-Атр

Ахмед Ал-Атр


Какви умения търсите в хората, които наемате за техническите си проекти?

Нашите корпоративни технически проекти постоянно се разрастват и търсим нови колеги с инженерно образование и опит в технологичния сектор като наблягаме на познания в технологии като сигурност, мрежи, хибридно съхранение на данни, облачни приложения за продуктивност, сървъри и платформи, протоколи и хардуер. Тъй като работим на корпоративно ниво с компании в цял свят, изискваме служителите ни да говорят чужди езици, като сред най-често търсените са английски с френски, немски, португалски, испански, италиански, холандски или иврит.

Хора, които нямат опит в ИТ сферата, но говорят чужди езици, имат интерес и искат да се развиват като технически инженери могат да се включат в безплатната ни Техническа Академия - Tech Step. След успешно завършване, участниците започват работа в някой от техническите ни проекти. Този месец започна и осмото издание на Академията ни с нови 6 участници, като до момента от стартирането на Tech Step са завършили успешно над 65, всички от които започнаха своя кариерен път в света на ИТ при нас .

Как усъвършенствате техническите си инженери в професионален план?

В Съдърланд имаме ясно изградена стратегия за повишаване квалификацията на инженерите ни. Постоянно организираме обучения, предоставяме им възможност за сертифициране в сферата и достъп до водещи световни платформи за уеб-базирани обучения. През август стартирахме специална програма на име Techcelerate, която цели непрекъснатото повишаване квалификацията на техническите ни инженери. Само през последните два месеца в програмата се включиха над 80 колеги.

В допълнение, миналата година открихме Съдърланд ИТ лаборатория, която дава неограничени възможности за конфигурации и предоставя на нашите инженери практически опит в най-новите технологични решения.

Чрез предоставянето на всички тези програми и обучения, даваме възможност на вътрешно повишени служители да заемат отворените ни позиции, като техническите ни колеги могат да избират сферата, в която искат да се развиват според уменията и интересите си. Така например могат да израстват като Технически ръководители, Мениджъри на екипи, акаунт мениджъри, тренинг мениджъри и още много други.

Имате ли инициативи свързани с младежи ориентирани в сферата на ИТ инженерството?

Като отговорен работодател се грижим и за общностите, в които оперираме. В тази връзка за нас е важно да развиваме младите технически таланти и да им предоставяме възможности за кариерно ориентиране на ранен етап от тяхното обучение. За да изпълним целта си, сме в тясно партньорство с множество училища, висши учебни заведения и студентски организации, които подкрепяме и с които организираме уебинари, презентации и уъркшопи, за да помогнем на младежите в кариерната им реализация в света на ИТ.

Пандемията промени ли начина ви на работа? Каква част от служителите ви в техническите проекти в момента работят дистанционно?

Горд съм да споделя, че след началото на пандемията имплементирахме иновативно решение за електронен подпис, което дава възможност на служителите ни да работят от всяка точка на България, не само в градовете, в които имаме офиси. Така, в момента голяма част от техническите ни инженери са мигрирани към новия модел на работа от вкъщи, като по-малко от 10% работят от офисите ни временно докато преминат въвеждащото си обучение. За тях са взети всички необходими предпазни мерки. Обмисляме да запазим този нов модел на работа от вкъщи за част от служителите ни и след ситуацията. В тази връзка продължаваме да работим усилено за адаптиране и създаване на документи и процеси, които са съвместими с отдалечената работна среда.

С офиси в София, Пловдив, Бургас и Варна Съдърланд е един от най-големите работодатели в България. Компанията отваря врати в страната през 2008 г. и оттогава до днес екипът й достигна над 2500 служители. Ако искате да станете част от екипа от технически инженери в Съдърланд, кандидатствайте тук.





© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X