Софтуер

Facebook тества експериментално Messenger приложение за Apple Watch

Иван Гайдаров

Facebook пуска експериментално приложение за Apple Watch, като персонализира своя продукт Messenger за малкия екран на устройството с цел да повиши използваемостта му. То позволява бързо да се изпращат поредица от кратки редове, записи или емотикони.

Приложението Keep in Touch (Kit) е разработено от екипа на Facebook, известен като New Product Experimentation Team (NPE) - единица, разкрита през юли 2019 г., която разработва системи за разширяване на потребителското изживяване. Kit е насочена към моделите Apple Watch, работещи с watchOS 6.1 или по-нова версия.

Настройката изисква от потребителите да сканират QR код с часовника или да въведат код за достъп във Facebook, след което съобщения могат да бъдат изпращани чрез избор на желания контакт в Messenger. Комуникациите могат да бъдат продиктувани, написани или просто да съдържат емотикони, като приложението също така позволява споделяне на местоположение и нотификации.

Екипът на NPE описва Kit като начин за преодоляване на навигационните препятствия, свързани с малките екрани на носимата електроника. Фокусът на експерименталното приложение пада върху близките приятели на потребителите, а не върху по-широкия списък с контактите им.

Според TechCrunch Kit в момента се тества само в Канада.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X