Заплахи

Apple опроверга информацията за критични уязвимости в Mail

Иван Гайдаров

От Apple обявиха, че вътрешно разследване не е открило доказателства, че слабост в приложението на компанията за електронна поща Mail позволява на хакерите да заразяват мобилни устройства и да крадат информация, опровергавайки скорошните обвинения на компания за сигурност.

Представител на технологичния гигант подчертава, че слабостта, разкрита от компанията за киберсигурност ZecOps, не представлява непосредствена заплаха за потребителите. Според експертите на доставчика на сигурност уязвимостта дава възможност на атакуващите да изпращат на потребителите имейл, предназначен да извлече паметта на устройствата им, като неговата активация става без намесата на потребителя, когато приложението работи във фонов режим.

От Apple са категорични, че възприемат сериозно всички доклади относно сигурността и затова "подробно са проучили този на ZecOps и въз основа на предоставената информация са заключили, че тези проблеми не представляват непосредствен риск за потребителите".

"Изследователите идентифицират три проблема в Mail, но сами по себе си те не са достатъчни, за да заобиколят защитите на iPhone и iPad. Не открихме доказателства, че те са били използвани срещу наши клиенти", заявяват от Apple и добавят, че ще решат потенциалните проблеми чрез актуализация на софтуера в близко бъдеще.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X