Кариера

Издателство "Просвета" пуска от 21 април уроци за подготовка за "матурите"

Владимир Владков

Специална серия уроци за подготовка за Национално външно оценяване (НВО) за четвърти и седми клас започва да пуска издателство "Просвета". Те са част от инициативата на група "Учим онл@йн с учител", която стартира веднага след извънредната ваканция в началото на март тази година.

В новите видеоуроци завършващите 4-и и 7-и клас да получат съвети и практически насоки за изпитите по български език и литература (БЕЛ) и по математика, като те ще бъдат водени от учители с богат опит в подготовката за НВО. Тези учители са участвали в съставянето на изпитни задачи и в оценяването на учениците през предходните години.

В уроците са включени примерни задачи и техните решения в съответствие със зададения от МОН изпитен формат, обясняват от "Просвета". Учениците ще се запознаят със спецификите на предстоящите тестове и ще упражняват отделните типове задачи, а това би трябвало да им подпомогне за по-успешната подготовка.

На 21 и 22 април ще бъдат излъчени уроците по БЕЛ, съответно за 4-и и 7-и клас, а на следващите два дена - 23 и 24 април, ще бъдат уроците по математика, отново за 4-и и 7-и клас. Всички уроци ще са от 14 часа и ще са достъпни на сайта на "Просвета" и на страницата на издателството във Facebook. До края на учебната година издателството ще представи и други специални уроци за НВО в 4. и в 7. клас.

Излъчените досега видеоуроците са гледани над 800 000 пъти от страницата на издателството във Facebook. Те са включени и в програмите на БНТ и на телевизия BG ON AIR, част са и от специалня филмов пакет на VIVACOM.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X