Софтуер

Microsoft показа предварителна версия на Edge за Linux

Александър Главчев

В канала за разработка на браузъра Edge се появи негова предварителна версия, предназначна за операционната система Linux. Очаква се тя да допълни веча съществуващите варианти за Windows (10, 8.1 и 7), macOS, Android и iOS.

Edge Preview поддържа множество дистрибуции на Linux, включително Ubuntu, Debian, Fedora и openSUSE. На сайта са публикувани инсталационни пакети за Edge във формати .deb (за Ubuntu и други дистрибуции, базирани на Debian) и .rpm за дистрибуции, базирани на Red Hat (Fedora и други). Версия 88 на браузъра Edge се разпространява в канала за разработчици, а версия 86, издадена на 8 октомври, в момента е стабилна.

Предварителната версия на Edge е предназначен предимно за разработчици на уебсайтове и приложения, които трябва да тестват своите продукти. Платформата и инструментите за разработчици трябва да работят под Linux по същия начин, както под Windows и macOS, според публикация в блога на Microsoft.

Много функции обаче все още не са внедрени. Те включват влизане с Microsoft Accout или корпоративата Azure Active Directory, както и синхронизиране на отметки и настройки с други версии на Edge. Компанията обещава да ги добави в бъдеще.





© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X