Софтуер

Lufthansa подобрява услугите си чрез ново партньорство с Google Cloud

Мария Динкова

Lufthansa ще си партнира с Google Cloud в опит да намали влиянието на закъсняващите полети и други извънредни ситуации върху пътниците, пише CNBC.

Германската авиокомпания ще използва инфраструктурата на Google Cloud, за да събере в една унифицирана платформа своите различни ИТ системи и данни за преместване на полетите и графика на екипажите.

Целта е да се оптимизират операциите на Lufthansa особено при нарушения на разписанията, предизвикани от метеорологични условия или претоварване. Екипажите на компанията ще използват платформа, захранвана от облачната технология на Google, за да получават предложения за възстановяване на обичайния график.

Екип от софтуерни инженери на Google ще работи на място с ИТ експертите от германската компания за разработването и тестването на новата фирмена платформа.

"Чрез комбинирането на технологията на Google Cloud с оперативната експертиза на Lufthansa Group ние подобряваме дигитализацията на нашите операции допълнително. Това ще ни позволи да идентифицираме възможните нарушения при полетите дори по-рано и да приложим контрамерки в начален етап", коментират от авиокомпанията.

Над 145 млн. пътници са летели с Lufthansa миналата година, което е рекорден брой за компанията. Същевременно обаче стачките на екипажите и другия персонал доведе до стотици отменени полети.

Изпълнителният директор на Google Томас Куриан коментира, че партньорството ще осигури на двете компании "значителна възможност да революционизират бъдещето на операциите на авиокомпаниите".

Американският технологичен гигант инвестира значително в Европа. Компанията разкри своите планове да вложи 3 млрд. евро за разширяване на своите центрове за данни в региона, като коментира, че сега нейният облачен бизнес в Европа се разраства по-бързо в сравнение с другите региони.

Облачните изчисления са основно поле за конкуренция между най-големите в света технологични компании – по-конкретно Amazon и Microsoft, чиито облачни услуги доминират в момента на пазара.

От Lufthansa изтъкнаха, че са предпочели Google заради тяхната "висока техническа експертиза и техните бази данни с много добро качество на данните".




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X