Социални Мрежи

WhatsApp достигна кота 2 млрд. месечни активни потребители

Иван Гайдаров

Приложението за съобщения, собственост на Facebook, WhatsApp потвърди ангажимента си да гарантира сигурна комуникация, разкривайки, че месечните му активни потребители са надхвърлили кота 2 милиарда.

В изявление, компанията изтъкна "много значими и специални моменти, които се случват в WhatsApp", като добави, че "за екипа на компанията е чест да достигне този важен момент". Едновременно с това обаче, от WhatsApp подчертават, че защитата на разговорите в платформата става "по-важна от всякога" и повтарят своят ангажимент да използват криптиране от край до край по подразбиране - идея, която беше посрещната със смесени чувства от страна на някои правителствени служители. Именно това се смята и за една от причините един Ян Кум, един от създателите на WhatsApp, да се оттегли от позицията на изпълнителен директор през май 2018 г.

WhatsApp определя силното криптиране като "необходимост в съвременния живот" и подчертава, че съобщенията в платформа се съхраняват само на устройствата на потребителите и "никой не може да чете вашите съобщения или да слуша вашите обаждания, дори и ние".

"Поверителността и сигурността са в нашата ДНК, поради което имаме криптиране от край до край. Съобщения, снимки, видеоклипове, гласови съобщения, документи, актуализации на състоянието и обаждания са максимално защитени от попадане в грешни ръце", обясняват от платформата.

Социалната мрежа WhatsApp е основана от Ян Кум и Брайън Актън в началото на 2009 г. и придобита от Facebook за 19 милиарда долара през февруари 2014 г., когато приложението има близо половин милиард активни потребители на месец.

През февруари 2016 г. изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че приложението е достигнало потребителска база от един милиард активни потребители на месец в глобален мащаб. Услугата удари 1,5 милиарда месечни активни потребители през януари 2018 г.

Данните от аналитичната компания App Annie показват, че WhatsApp е най-ефективното приложение по отношение на месечните активни потребители през 2019 г., следвано от Facebook, Messenger, WeChat и Instagram.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X