Сигурност

Сигурността е сред най-търсените услуги

Александър Главчев

Най-търсената услуга, която клиентите търсят от доставчиците на управлявани услуги (MSP), е сигурност. Това сочат резултатите от проучване, проведено от Omdia (бившата Ovum) с подкрепата на Acronis.

97% от анкетираните са почочили важността от гарантирането на минимална загуба на данни или корупция в случай на атака, а 88% от тях заявиха, че трябва да могат бързо да намалят щетите при установени киберзаплахи.

В допълнение, 89% от анкетираните са изразили необходимостта да предлагат услуга, която не повече от антивирусна програма и анти-рансъмуер. Гайдар Магдануров, Acronis Chief Cyber Officer, коментира, че констатациите са в съответствие с обратната връзка, която компанията е получила през последните няколко години. "Доставчиците на услуги търсят по-висока печалба, избягвайки отлива на клиенти и подобрявайки лекотата на използване на технологичния пакет за своите екипи. 84% от анкетираните в проучването потвърдиха, че е трудно да се работи с различни продавачи и доставчици за всеки аспект на сигурността. Единно, интегрирано решение за киберзащита, вместо множество инструменти като бекъп, антивирусни програми, анти-малуер, оценка на уязвимостта, управление на ъпдейти и други, предоставя всички предимства."

Спроред проучването, намаляването на разходите е ключов проблем за доставчиците на управлявани услуги. 92% от анкетираните казват, че придобиването на умения и опит за предоставяне на услуги със сигурност е основно бизнес предизвикателство, тъй като много от предлаганите услуги са скъпи и оскъдни.

"COVID-19 продължава непрестанно да оказва контрол върху света, което води до най-предизвикателната бизнес среда, която наблюдаваме след Голямата финансова криза от миналото десетилетие и Голямата депресия през 30-те години, коментира Рой Айсли, анализатор от Omdia и един от водещите автори на доклада. В тези времена, когато организациите са изправени пред нови заплахи, за които не са подготвени, киберпрестъпността може само да процъфтява. За да се борят с това, доставчиците на управлявани услуги и техните клиенти трябва да имат възможност да прилагат най-подходящите решения за справяне с тези все по-сложни атаки."

"Предизвикателството за доставчиците на управлявани услуги е да разберат риска от продължаване на използването на наследени решения от множество доставчици, за да осигурят защита на своите клиенти. Необходимостта от гъвкави, но интегрирани решения, създадени специално за този пазар, е много голяма в тези времена, изпълнени с предизвикателства."

В проучването се изброяват и първите три области, които доставчиците на управлявани услуги считат за важни по отношение на създаването на резервни копия и възстановяването, като: възможност за автоматизиране на процеса на архивиране, осигуряване на защита срещу рансъмуер и бекъп на най-популярните SaaS приложения, като Microsoft 365.

Пълният доклад е публикуван тук. В тази връзка, Acronis ще бъде домакин на уебинар на 11 юни, за да помогне на доставчиците на управлявани услуги да се подготвят по-добре за бъдещи предизвикателства.





© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X