Мнения

Има ли място онлайн обучението в българското училище?

Майя Бойчева-Манолчева

Има ли място онлайн обучението в българското средно образование и притежават ли децата необходимите технологични умения. Тези теми дискутираме с Мария Домовчийска, преподавател по математика и информатика в ОУ "Христо Ботев" - гр. Раковски в епизод 31 на подкаста ICTalks. Неотдавна тя стана победител в категорията "Иновативен подход за преподаване" на конкурса "Дигитални новатори в образованието" за 2020 година на Българската асоциация по информационни технологии.

"Онлайн обучението е изключително полезно при задаване на проектно базирани задачи. Позволява да се зададат както по-трудни задачи за учениците, които се справят добре, така и по-лесни за тези, които срещат трудности", смята Мария Домовчийска. Според нея електронното устройство не трябва да бъде отхвърляно, а напротив - това е новият учебник за ученика и трябва да му бъде неговата дясна ръка, а децата трябва да разберат как чрез използване на технологиите знанията се прилагат практически.

И още: как се е справило с онлайн обучението училището, в която преподава Мария Домовчийска, uак се е възприело от учителите, родителите и децата и въобще има ли нужда нашето образование от промяна - чуйте тук.

Последвайте ICTalks в Soundcloud, Spotify, iTunes или Google Podcasts.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X