Кариера

До 8 октомври се удължава кандидатстването за "Сайт на годината"

Мария Динкова

Срокът за регистрация в тазгодишното издание на конкурса "Сайт на годината" се удължава до 22.00 часа на 8 октомври, съобщиха организаторите от "Фондация за активно развитие на уеб". "Смелите успяват" е надсловът на надпреварата, тъй като в необичайните условия през последните месеци фирмите, които са имали смелостта да дигитализират дейността си, са се оказали в по-добра позиция и са получили много повече възможности за развитие.

В рамките на третото издание на "Сайт на годината" стартира програмата "Разговори с журито", която цели да отговори на всички въпроси, свързани с кандидатстването и критериите за оценяване. Т.нар. "бързи срещи с журито" се осъществяват в онлайн формат, който може да се гледа на живо. По-късно организаторите качват видео от срещата във фейсбук страницата на конкурса за всички, които са я пропуснали или имат желание да я гледат отново.

"Радващо е, че и през тази трудна година броят на участниците в конкурса отново е голям. Отдаваме това най-вече на многото нови проекти, появили се след извънредното положение. От наша страна се стремим всяка година конкурсът да става по-добър и начинът на оценяване да е все по-прозрачен. Тази година ще се оценява по десетобална система като на всеки от журито ще се падат по няколко цели категории - това е нещо, което е различно от миналата година. Така всеки оценяващ ще има цялостен поглед върху съответната категория. Още на етап номинации всеки от журито ще трябва да остави коментар за сайтовете, които оценява. Този коментар е всъщност нещо много, много ценно, защото представлява детайлна и конкретна обратна връзка от топ експерти", споделя Жюстин Томс, създател на конкурса.

Тази година категориите в конкурса са девет - за фирмен сайт, личен сайт и блог, институционален сайт / неправителствена организация, сайт на кауза, електронен магазин, медиен сайт, продуктов сайт, сайт за услуги и за мобилни приложения. В него могат да се включат проекти на всички езици, като единственото условие е те да са създадени в България, от български екипи и фирми.

Победителите ще получат отличие "Сайт на годината" за съответната категория, уникална статуетка и грамота. Журито ще даде и специална награда за принос в развитието на българската уеб среда.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X