Комуникации

TP-Link Archer осигурява ново поколение разширена свързаност на достъпна цена

Computer World

Wi-Fi 6 е най новият стандарт за безжична свързаност, затова нараства и търсенето на устройства, съвместими с Wi-Fi 6. Погрешно се смята, че производителността на тези модерни устройства задължително е обвързана с високи цени. TP-Link доказва точно обратното с рутерите Archer AX10 и Archer AX50, които правят стандарта на бъдещето достъпен за всеки дом.

Archer AX10, най-достъпният двубандов гигабитов рутер с Wi-Fi 6

TP-Link Archer AX10

TP-Link Archer AX10


Рутерът Archer AX10 ще предостави на потребителите достъп до технологията Wi-Fi 6 на много добра цена, сравнима с тази на предишното поколение Wi-Fi 5. Като най-достъпният рутер от серията Wi-Fi 6, Archer AX10 видимо подобрява пропускателната способност и капацитета, предлагайки възможност за 4K стрийминг, извършване на висококачествени видеоразговори и достъп до други приложения, които се нуждаят от разширена стабилност за тяхното оптимално изпълнение при сценарии за интензивна употреба. Най-новият стандарт Wi-Fi 6 носи подобрени скорости, разширено покритие, намалява латентността и предотвратява прекъсвания на връзката при множество едновременно свързани устройства.

Archer AX10 осигурява качествена и бърза Wi-Fi връзка за множество устройства без забавяне благодарение на внедрената технология OFDMA. С помощта на технологията 1024-QAM, както и скоростите на трансфер и модулация, рутерът предлага Wi-Fi връзка до 1,2 Gbps за едно мобилно устройство, което е с 40% повече от рутер 2×2 Wi-Fi 5. По този начин стриймингът е много по-качествен и надежден, когато използва по-малко взискателна Wi-Fi връзка.

По-доброто покритие също е в резултат от прилагането на стандарта Wi-Fi 6. Функцията Guard Interval (GI) защитава Wi-Fi сигнала от прекъсвания и по този начин разширява областта на покритие на устройството. Тази функция, заедно с технологията Beamforming и четирите външни антени с голям коефициент на усилване, позволяват на Archer AX10 да предостави сигнал за по-голяма площ. По този начин всички членове на семейството могат да се придвижват свободно от една стая в друга, като се възползват от стабилна Wi-Fi връзка в целия дом.

В света на съвременните технологии все повече и повече джаджи, включително смартфони, са съвместими с Wi-Fi 6. За да се присъединят към тази тенденция на разширена свързаност, включително в собствения си дом, потребителите се нуждаят от Archer AX10, за да свържат всичките си умни домашни устройства към този стандарт.

Основните характеристики на Archer AX10:
  • По-бърз Wi-Fi 6 - Wi-Fi връзката от ново поколение ускорява до 1,5 Gbps (1201 Mbps в честотния обхват от 5 GHz и 300 Mbps в този от 2,4 GHz).
  • Триядрен процесор - Незабавна реакция на всички мрежови дейности, благодарение на централен процесор с тактова честота 1.5GHz.
  • По-голямо покритие - Четирите антени и технологията Beamforming концентрират сигнала към отделните потребители, постигайки по-голямо покритие.1
  • Десетки едновременно свързани устройства - Повече едновременни връзки и по-висока пропускателна способност с OFDMA.2
  • Full Gigabit портове - Максимално предимство на широколентовите скорости до 1 Gbps.
  • Бърза и лесна инсталация - Надстройте мрежата си само за няколко минути чрез приложението Tether.
  • Съвместимост с Amazon Alexa - Контрол с гласови команди, Amazon Alexa допринася за интелигентен дом и по-опростен живот.
Archer AX50 домашна свързаност от ново поколение

TP-Link Archer AX50

TP-Link Archer AX50


Archer AX50 е посветен на клиентите и е оборудван с процесор Intel Home Wi-Fi, предоставящ премиум 6Gig + Wi-Fi изживяване на по-голям брой потребители. Стандартът Wi-Fi 6 (802.11ax) се счита за най-големия скок в индустрията на Wi-Fi технологиите и е разработен в отговор на непрекъснато нарастващите нужди от подходящи Wi-Fi мрежи за интелигентни домове. С технологията Intel Wi-Fi 6 (Gig +), Archer AX50 е в състояние да осигури значителни подобрения в общата скорост и възможности, благодарение на революционната база, зададена от стандарта Wi-Fi 6. Приемането на стандарта Wi-Fi 6 нараства по-бързо, а броят на терминалите, поддържащи AX стандарта, се увеличава.

Archer AX50 постига невероятни гигабитови скорости (Gig+) до 3 Gbps - 2402 Mbps в честотния обхват 5 GHz и 574 Mbps в този от 2,4 GHz. Тези числа означава пренос с достатъчно висока скорост, за да изтеглите 8GB HD филм за по-малко от две минути, но също така осигуряват безпроблемно 4K UHD качество при игри и видео стрийминг за цялото семейство.

По-високата скорост е само едно от предимствата на устройството. Функции като OFDMA позволяват бързо време за реакция, дори когато са свързани много устройства. Закъснението може да бъде намалено с до 75%, за изключително плавен гейминг в реално време и висококачествени видеоконференции. Освен това сигурността на домашната мрежа остава приоритет за TP-Link, затова Archer AX50 предлага решението HomeCareTM, така че членовете на семейството винаги да бъдат защитени от вируси и кибер заплахи.

Основни функции на Archer AX50:
  • Ново поколение скорости Wi-Fi 6 Gig+: Ускорява до 2402 Mbps в честотния обхват от 5 GHz и 574 Mbps в този от 2,4 GHz за по-бърз стрийминг и по-бързо изтегляне.
  • Повече свързани устройства: Технологията OFDMA увеличава капацитета, като позволява едновременно излъчване на множество устройства.
  • Изключително намалена латентност: Намаляване на времезакъснението с до 75%, за геймърски преживявания и по-плавни видеоконференции.
  • Разширено Wi-Fi покритие: Четири външни антени и технологията Beamforming работят заедно, за да осигурят силни и стабилни Wi-Fi връзки в целия дом.
  • Повишена сигурност: По-сигурна и надеждна Wi-Fi връзка с TP-Link HomeCare.
  • Стабилни връзки: Процесорът Intel Home Wi-Fi значително увеличава скоростта на обработка, за да осигури превъзходна 6Gig + Wi-Fi производителност.
  • Подобрен живот на батерията на свързани устройства: Функцията Target Wake Time помага на устройствата да комуникират помежду си с ниска консумация на енергия[i].
  • Съвместимост с Alexa: Рутерът може да се управлява с гласови команди, улеснява интелигентните връзки чрез Amazon Alexa.
Рутерите Archer AX50 и Archer AX10 могат да бъдат закупени от оторизираните представители на TP-Link в България, включително Технополис, Plesio и др.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X