Софтуер

Microsoft Teams конкурира Zoom с безплатни целодневни видео разговори

Мария Динкова

Microsoft предприема голяма стъпка, за да привлече почитателите на Zoom в Teams с новата опция за целодневни видео разговори, които могат да се използват безплатно, пише The Verge.

Макар че софтуерният гигант пусна Microsoft Teams за потребителите за мобилни устройства по-рано тази година, сега компанията представя функционалност за семейството и приятелите за уеб, която позволява да се създаде среща с до 300 участници, която може да продължи цял ден безплатно.

Потребителите няма да се нуждаят от профил в Microsoft или от приложението Microsoft Teams, за да се присъединят към разговора, тъй като могат да се включат безплатно през уеб браузър. Microsoft Teams също така ще поддържа възможност за показване на до 49 участници в галерия или чрез функционалността Together Mode, която позволява всички да застанат един до друг във виртуална среда.

Тъй като тази седмица е Денят на благодарността, който се отбелязва в САЩ, то очевидно Microsoft се опитва да позиционира Teams като начин семействата да бъдат заедно по време на пандемията. Новата възможност идва, след като здравните власти в страната препоръчаха да не се пътува за празника. По-рано тази година Zoom увеличи своята популярност, след като хиляди потребители се насочиха към услугата, за да се свързват с колеги, съученици, семейство и приятели.

Teams може би се забави малко с привличането на нови потребители, но с тази възможност изглежда, че Microsoft предлага най-добрия начин (докато не наложи ограничения) за безплатно свързване със семейството и приятелите. Zoom има 40-минутен лимит, който компанията премахва временно за празника, а другите конкуренти като Google Meet (60-минутен лимит) and Cisco Webex (50-минутен лимит) също имат подобни ограничения. Microsoft се опитваше да наложи Skype Meet Now, но изглежда, че сега всички са забравили за съществуването на тази платформа.

За да се стартира среща, трябва през уеб линка на Teams да се впишете с Microsoft Account. След като създадете видео среща, трябва само да споделите линка със семейството и приятелите си, а те ще могат да се присъединят към уеб срещата безплатно, без да им е необходим профил.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X