Бизнес

Acronis празнува две години в България, ще наеме 1000 специалисти до 2023г.

Александър Главчев

През месец юли 2020 се навършват две години от момента, когато Acronis официално придоби T-Soft и навлезе на българския пазар, основавайки R&D център в София. Местният развоен център стартира с 20 човека през 2018,а в момента броят на служителите в него е достигал 300. Компанията планира в София да е основното ѝ звено за развойна дейност и затова плановете занапред са амбициозни - през следващите две години служителите му се очаква да достигнат 1000.

На 7 юли Acronis България събра на едно място специалисти по кибер сигурност, партньори, клиенти, медии и служители на виртуална конференция, за да благодари на всички за оказаната подкрепа и да представи своята визия за бъдещето на киберзащитата.

Специални на виртуалното събитие бяха вицепремиерът Томислав Дончев и Дончо Барбалов, заместник-кмет по направления "Финанси и здравеопазване" и "Дигитализация, иновации и икономическо развитие" в Столична община. Дончев поздрави компанията с "правилното решение да инвестира в България". По думите Барбалов пък присъствието на Acronis в София е индикатор за добрата бизнес среда в града. Добавено бе още, че компанията е участвала в процес по проверка на сигурността на ИТ системи на Столична община.

"В момента имаме около 300 специалисти в София от около 1500 в глобален мащаб. Предвиждаме в България да нарастем до около 1000 в следващите 2 години, обяви Пламен Тошев, управляващ директор, Acronis България по време на събитието. Търсим хора с нестандартно мислене, изследователи, учени, хора с траен и сериозен интерес към науката за разнообразни позиции - програмисти, специалисти по кибер сигурност, тест инженери, дизайнери, продуктови мениджъри, специалисти за дейта центровете ни, техническа поддръжка, маркетинг, продажби и други."

Важно събитие за Acronis по време на периода е, че през септември 2019г., тя се превърна в компания еднорог след инвестиция от Goldman Sachs в размер на 147 млн. щатски долара. Осигуреното финансиране даде възможност на компанията да разрасне инженерните си екипи в Сингапур, България и Аризона (САЩ), да построи допълнителни центрове за данни и за придобиване на други бизнеси.

У нас, през изминалите две години, Acronis България получи награди от Министерство на икономиката, Българска агенция за инвестиции,Сертификат за инвеститор клас "A", Инвестиция в устойчив бизнес, Иновативна компания на годината, Динамично развитие, Социален проект, КСО проект с кауза и др.

През януари 2019 Acronis България организира значимо събитие - първата по рода си Cyber Protection Developers' Conference, която събра на едно място известни технологични лидери 500+ участници и се превърна в ежегодна традиция за компанията. Домакин на конференцията беше Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Наскоро Acronis обяви пускането на пазара на Cyber Protect - решение за киберзащита, което съчетава бекъп, възстановяване на данни, модерна защита от зловреден софтуер, киберсигурност и инструменти за управление на крайни устройства в една услуга. Разработено със значителния принос на R&D центъра на компанията в София, заедно с тези в Сингапур и САЩ, Acronis Cyber Protect подобрява продуктивността и дава възможност на доставчиците на управлявани услуги (MSP-та) ефективно да превърнат сигурността в ключов елемент от тяхното портфолио - гарантирайки, че бизнесът им може да посрещне очакванията на клиентите относно данните, приложенията, системната сигурност и защита.

Междувременно стана ясно, че Acronis и ALSO започват да работят заедно, като решенията Acronis Cyber Protection не само ще бъдат добавени в портфолиото на дистрибутора, а и ще бъдат достъпни като услуга чрез платформата ALSO Cloud Marketplace, налична и в България.

Предлаганите решения са разделени на два сегмента. Системите в офиса на клиента (On-premise) ще са с акцент върху сигурността и защитата на данните, включително Acronis Cyber Infrastructure, Acronis Cyber Backup, добавката Acronis Cyber Disaster Recovery и Acronis Snap Deploy. Освен това част от портфолиото ще се състои от технологии, ориентирани към крайните потребители, включително Acronis Disk Director и Acronis True Image.
През SaaS платформата ALSO Cloud Marketplace ще се предлагат облачни услуги за клиенти като Acronis Cyber Backup Cloud, Acronis Cyber Cloud и наскоро пуснатия облак на Acronis Cyber Protect. Те са базирани на модел "плащане според потреблението". Това дава възможност на дистрибуторите да мащабират бизнеса си бързо, а клиентите им да имат възможност да използват технологиите според темпа си на растеж.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X