Софтуер

Samsung се справи с ключово предизвикателство пред сгъваемите смартфони

Иван Гайдаров

Samsung се справи с ключово предизвикателство около сгъваемите смартфони с актуализация на приложението YouTube за своя Galaxy Z Flip, оптимизирайки услугата за спецификите на устройството.

Южнокорейският производител обясни, че потребителите вече могат да гледат видеоклипове в YouTube без да използват ръцете си, благодарение на формата на смартфона, която наподобява мида. Тази функционалност е подобрена с последната актуализацията, а новата опция се нарича Flex mode.

При отваряне на приложението YouTube, то се разделя на двата четири инчови екрани, като видео съдържанието се показва отгоре, а коментарите и описанията в долната част. Това дава възможност на потребителите да четат и да пишат коментари по време на възпроизвеждането на видеото.

Актуализацията също така позволява на приложението да коригира видеоклипове така, че съдържанието да може да се гледа на цял екран, независимо от неговия формат - вертикалните видеоклипове почти запълват целия екран, докато тези във формат 16:9 ще се показват в центъра на дисплея.

Samsung направи актуализацията достъпна в Google Play Store на 22 април.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X