Интернет

Facebook се връща към корените си

Мария Динкова

Вероятно помните как в началото Facebook беше само за студенти и изискваше имейл от учебно заведение, за да се влезе в социалната мрежата. Изглежда, че това отново идва на мода, тъй като компанията пуска пилотно приложението Facebook Campus, пише Tech Crunch.

То е насочено само към студентите и изисква именно имейл на съответното учебно заведение. При регистрацията потребителите ще трябва да въведат също така годината, в която са завършили, информация за своята специалност, занятията, които са посещавали и родния си град.

Campus ще разполага със секция за новини, групи и чатове. Потребителите ще имат достъп и до директория, на която ще могат да откриват и други студени.

Макар че двете приложения са изцяло отделни, ако някой бъде блокиран във Facebook, то той ще бъде блокиран в Campus и обратното. Съответно това, което се споделя в Campus, ще бъде достъпно само за хората, които използват тази социална мрежа, уточняват от компанията.

Проектът все още е в начален етап на развитие и ще стартира само с 30 американски университета.

От социалната мрежа отбелязват, че продуктът е особено актуален в момента.

"Заради Covid-19 много студенти няма да се върнат в кампусите през есента. Сега занятията се провеждат онлайн и учащите се опитват да се справят с това ново нормално", коментират от компанията.

Освен това с този ход Facebook вероятно се опитва да привлече и по-младите потребители, преди те да се насочат към други приложения.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X