Кариера

Българският разработчик "Резолют Софтуер" е сред 10-те щастливи работни места в Европа

Владимир Владков

Развихрянето на пандемията от Covid-19 наложи редица промени в начина на живот, обучение и работа. Някои компании превключиха по-лесно към дистанционния режим, за други това означаваше цялостно преразглеждане на работните процеси. Оказва се, че една от българските ИТ фирми е успяла да привлече вниманието на датската анализаторска компания Heartcount, специализирана в областта на човешките ресурси и измерване на щастието на служителите.

Българската ИТ компания "Резолют Софтуер" е спечелила наградата "People first" на Heartcount, като се класира сред 10-те най-щастливи места за работа в Европа за 2020 г. "Резолют Софтуер" е отличена за втора поредна година заради политиките си, свързани с развитието на екипа и подобряване на работната среда, въпреки ограниченията, наложени във връзка с пандемията.

"Компанията успява да внедри ефективен модел за управление на проекти, като същевременно запази екипния дух в условията на дистанционна работа, обясняват организаторите на проучването. "Резолют Софтуер" поставя здравето на служителите си на първо място, като въвежда редица мерки в тази насока, сред които и откриването на 24/7 гореща телефонна линия за всички членове на екипа със симптоми на Covid-19, които се нуждаят от спешна консултация." Същевременно "Резолют Софтуер" успява да запази високи нива на продуктивност и да обслужва клиентите си.

За да определи нивата на щастие в компаниите, Heartcount използва усъвършенствана методология чрез софтуерно решение, базирано на изкуствен интелект, което отчита мислите и емоциите на служителите в реално време. Измерването и отчитането на преживяванията на екипа се извършва чрез следене на резултатите в различни категории като лична удовлетвореност, професионално развитие, взаимоотношения между служители и мениджъри.

Проучването се извършва всяка седмица в продължение на година, като мениджърите получават обратна връзка в реално време за отговорите на служителите си и могат да измерят как резултатите се съпоставят между различните членове на екипа на компанията.

Христо Георгиев, съосновател и едни от двамата главни изпълнителни директори на "Резолют Софтуер" и бивш член на екипа на Telerik.

Христо Георгиев, съосновател и едни от двамата главни изпълнителни директори на "Резолют Софтуер" и бивш член на екипа на Telerik.


"Сигурни сме, че всеки от екипа ни дава 100% от това, в което е добър, благодарение на солидния подбор, който ни позволява да разберем за талантите и ценностите им. Наемайки правилните хора достигаме по-близо до целта ни да изградим едно от най-добрите места за работа в България, с екип от щастливи професионалисти, които работят ефективно и същевременно се забавляват заедно," споделя Христо Георгиев, съосновател и едни от двамата главни изпълнителни директори на "Резолют Софтуер" и бивш член на екипа на Telerik.

"Резолют Софтуер" е създадена през 2019 г., но вече има редица офиси в САЩ (Орегон и Джорджия) и в Западна Европа - Амстердам. Сред клиентите й са представители на 500-те най-големи компании в света от различни индустрии, включително държавни институции, неправителствени организации, здравни организации и други.

"Всеки от екипа ни допринася за реализацията на амбициозните ни проекти, от изграждането на стратегията, до пълното им изпълнение. Не спираме да се учим взаимно и да обменяме ценен опит по време на целия процес. Вярваме, че мечтаната фирмена култура се гради именно на чувството за удовлетвореност и усещането за екипност и подкрепа," коментира Вели Пехливанов, съосновател и главен технически директор на "Резолют Софтуер". Пехливанов е бил вицепрезидент по инженеринга в Progress.

"Наградата за най-щастлива компания се предоставя на участници, които използват платформата на Heartcount за повече от 6 месеца и регистрират най-висок процент отговори на месечна база и най-добра ангажираност на служителите си. Проведохме проучването сред 50 компании в Европа, като само 10 от тях заеха водещи позиции. Resolute Software се отличиха с много високи резултати и вярвам, че с изградената култура и ценности, които притежават като компания, ще продължат да бъдат сред лидерите и в следващи издания на наградата", коментира Милица Йович, Chief Heart Officer, в Heartcount.

Снимка на Werner Heiber от Pixabay




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X