Бизнес

IBM отчете по-високи от очакваните приходи за Q3 2020

Иван Гайдаров

International Business Machines Corp. (IBM) отчете приходи за третото фискално тримесечие, които надвишават прогнозите на анализаторите, движени от печалбите от облачните предложения на компанията - област, върху която тя смята да се фокусира изключително след отделянето на някои наследени бизнес единици.

По-рано този месец IBM обяви плановете си да се откаже от своето подразделение, което управлява корпоративните компютърни системи, и да се насочи към интернет базирани услуги и изкуствен интелект. Основната цел на тази стратегия е тя да помогне за съживяването на 109-годишната компания.

Сегашният главен изпълнителен директор - Арвинд Кришна - пое кормилото от Джини Ромети през април и бързо се зае да съкрати хиляди работни места, тъй като много от клиентите на IBM бяха намалили инвестициите си и спрели големите си софтуерни сделки по време на пандемията. Разделянето на звеното за услуги, което ще бъде завършено до следващата година, пък ще позволи на компанията да се насочи към хибридния облачен софтуер и услуги. През 2018 г. IBM инвестира 34 милиарда долара за закупуването на Red Hat, като по този начин обърна поглед към компаниите, които използват комбинация от собствени сървъри и изчислителна мощност от големи доставчици като Amazon и Microsoft.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X