Софтуер

Microsoft пуска Cloud PC услуга това лято

Мария Динкова

Освен слуховете, че Microsoft изглежда работи по нов магазин за Windows 10, се появява информация и за пускането на услугата Cloud PC. Очаква се новата функционалност да бъде стартирана през юни или юли, пише Engadget.

С Cloud PC потребителите ще имат отдалечен достъп до Windows десктоп и ще могат да използват софтуер като Microsoft Office. Това е полезна възможност, ако често ви се налага да сменяте различни устройства и искате да разполагате с достъп до същия десктоп отвсякъде, или ако имате недостатъчно мощна система, но добра интернет връзка. Компаниите също така ще могат да настройват служителите с основен хардуер и да управляват своите Windows 10 мрежи с Cloud PC.

Предполага се, че Microsoft ще продава услугата като управлявано Microsoft 365 изживяване и ще има фиксирана такса за потребител. Преди имаше слухове, че може да се въведе различно ценообразуване за Cloud PC в зависимост от процесора, паметта и нуждите за съхранение.

Вероятно повече информация за новата услуга ще бъде предоставена по време на Build 2021. Тазгодишното издание на конференцията за разработчици ще се проведе в края на май. Ако времевият период за пускането на Cloud PC е точен, то услугата ще бъде достъпна точно преди партньорската конференция на Microsoft - Inspire, която е насрочена за средата на юли.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X