Софтуер

Невиждан ръст при изтеглянията на бизнес приложения във Великобритания

Computer World

cИзтеглянията на бизнес приложения отбелязват значително увеличение във Великобритания през първата половина на март, показват данните на App Annie. Според анализаторската компания все повече потребители в страната се обръщат към алтернативни начини за работа след предизвикателствата, свързани с избухването на епидемията от COVID-19 (коронавирус).

Средните седмични изтегляния на мобилни приложения, свързани с бизнеса, регистрират най-голям ръст през първите две седмици на месеца - 36% в сравнение със същия период на 2019 г. - достигайки общо 914 000.

Изтеглянията на приложения за финанси нарастват с 20% и достигат 1,3 милиона, тези за пазаруване генерират 7% ръст - 2,1 милиона - както и свързаните с образование, които достигат 1 милион.

Но не всяка категория регистрира възходяща траектория. App Annie отбелязва, че изтеглянията на приложения в категория "Развлечения" са паднали с 13% - 2,2 милиона - а такива за снимки и видео имат 1,9 милиона изтегляния, което е спад с 12% на годишна база.

Приложенията за социални медии, включително TikTok, WhatsApp и Instagram, се класират сред най-популярните приложения във Великобритания за седмицата, започнала на 8 март. От аналитичната компания отбелязват, че очакват ръстът в изтеглянията на този тип приложения ще се задържи, тъй като потребителите се стремят да останат свързани.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X