Бизнес

Acronis с $250 млн. долара инвестиции при оценка от $2,5 млрд.

Александър Главчев

Специалистът в сферата на киберзащитата Аcronis съобщи, че е получил повече от 250 млн. долара финансиране от CVC Capital Partners VII и други инвеститори. Компанията възнамерява да използва средствата за по-нататъшно ускоряване на растежа чрез портфолиото си от интегрирани продукти за киберзащита. Част от тях ще бъде използвана за по-нататъшно подобряване на инициативите на пазарната стратегия на Acronis чрез разширяване на партньорската мрежа - най-вече за доставчици на управлявани услуги, за да им помогне да обслужват по-добре нуждите от киберзащита на своите клиенти. Допълва се, че инвестицията оценява компанията на над 2,5 млрд. долара.

"Талантливите екипи за управление и научноизследователска и развойна дейност на Acronis са инвестирали значителни ресурси, разработвайки иновативно решение "MSP in a box " с интегрирани бекъп, възстановяване след срив, киберсигурност, дистанционно управление и инструменти за осъществяване на работния процес, каза Лейф Линдбек, старши управляващ директор на CVC Capital Partners. Acronis предоставя решения от критично значение за повече от 10 000 доставчици на услуги и половин милион за малкия и среден бизнес. CVC има богат опит в киберсигурността и партньорството си с успешни предприемачи и ние се радваме да се обединим със Сергей Белоусов и екипа на Acronis, за да ускорим растежа на компанията."

Според компанията нейният Cyber Protect продукт е първото унифицирано решение за киберсигурност и защита на данните, интегрирано по естествен път, така че доставчиците на услуги да могат да управляват тези критични функции, предоставяйки цялостна киберзащита на по-ниска цена.

"С това допълнително финансиране ще ускорим развитието на нашето продуктово портфолио и ще инвестираме повече в успеха на нашите партньори, обяснява Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis. Нашата цел е да развием водеща на пазара технология и да помогнем на нашите партньори да увеличат печалбите си, като същевременно осигурим най-добрата защита за нашите клиенти."

Acronis ще продължи да инвестира в ресурси за персонал, разраствайки глобалните си екипи по продажби и наемайки нови ИТ таланти за своите развойни центрове в България, Израел, Сингапур, Швейцария и САЩ.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X