Сигурност

Facebook ще добави повече опции за сигурност на профилите през новата година

Мария Динкова

Oт следващата година Facebook Inc ще започне да позволява на потребителите да използват физически ключове за сигурност като начин за верифициране на своята идентичност, преди да се впишат в мобилното приложение на социалната мрежа, пише Reuters.

Компанията в момента предлага опция да се изиска хардуерен ключ за сигурност, който да се свърже с десктоп компютър преди логването в профила.

Потребителите могат да купят подобни ключове от търговци и да ги регистрират във Facebook, уточняват от компанията.

От най-голямата в света социална мрежа също така споделят, че планират да разширят Facebook Protect - своята програма за сигурност за профилите на известни личности като кандидати в избори. Компанията предвижда да добави повече типове профили глобално следващата година.

Пускането на новите услуги за сигурност се случва след атаката през юли в Twitter Inc, при която бяха компрометирани множество профили на известни личности, включително тези на новия американски президент Джо Байдън и изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск.

Към момента Facebook Protect, достъпна в САЩ, предлага на политиците и правителствените агенции възможност да настройват допълнителни опции за сигурност като двуфакторна автентикация и следене в реално време за потенциални опити за хакерска намеса.

Очаква се програмата да стане достъпна за потребители като журналисти и активисти за правата на човека, които са изложени на по-голям риск да бъдат обект на кибератаки от страна на хакери, допълват от социалната мрежа.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X