Сигурност

Twitter съобщи за нова уязвимост при Android потребителите

Мария Динкова

Twitter съобщи за нова уязвимост в сигурността, която може би е позволила да бъдат достъпвани съобщенията на потребителите, използващи Android устройства, пише CNBC.

По-конкретно може да са били изложени лични данни на потребителите с Android версии 8 или 9, уточниха от социалната мрежа.

"Тази узявимост може да позволи на киберпрестъпник чрез зловредно приложение, инсталирано на вашето устройства, да достъпи лични данни в Twitter на устройството ви (като Direct Messages), заобиколяйки системните разрешения на Android, които имат за цел да предпазват срещу подобни действия", написаха от компания.

От компанията отбелязват, че няма доказателства за това уязвимостта да е била използвана от хакери. Въпреки това социалната мрежа е започнала да информира потребителите, които може би са засегнати. От Twitter също така обновиха своето Android приложение, за да отстранят проблема, и настояват потребителите да актуализират апликацията.

"Вашата неприкосновеност и доверие са важни за нас и ние ще продължим да работим, за да гарантираме сигурността на данните ви в Twitter", допълват от социалната мрежа.

Новината за тази уязвимост идва само седмици, след като профилите на 130 от известните потребители на Twitter, сред които Илън Мъск, Джо Байдън и Бил Гейтс, бяха атакаувани от хакери. По-рано тази седмица социалната мрежа разкри, че очаква да плани 250 млн. долара на Федералната търговска комисия заради използването на лична информация на потребителите, която е била предоставена с цел сигурност, за насочаване на реклами.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X