Операционни Системи

Microsoft изтегли проблемен ъпдейт за Windows 10

Александър Главчев

Microsoft изтегли малък ъпдейт за сигурността на Windows 10, след като потребители се оплакаха от сериозни проблеми. Пачът бе публикуван на 11 февруари, като ефектите от него включват "замръзване" на екрана и произволно връщане към настройки по подразбиране, включително премахване на икони и файлове от работния плот.

От компанията подчертават, че премахването на ъпдейта, носещ името KB4524244, не влияе на други пачове, изтеглени по същото време, включително последния месечен пакет от обновявания.

Интересно е да се отбележи, че значителна част от оплакванията дойде от потребители на компютри от HP.

През последните седмици Microsoft публикува няколко поправки, които доведоха до проблеми. KB4532693, която трябваше да подобри процеса по инсталиране на ъпдейти и сигурността на браузъра Edge и офисните продукти на компанията, доведе до нежелани ефекти, като съобщения за критични грешки (т.нар. Сини екрани) и отмяна на потребителски настройки на Старт менюто.

В края на януари с проблеми бе споходен и финалният ъпдейт за операционната система Windows 7. След инсталирането му, потребители установиха , че тапетът на работния им плот е черен и не може да бъде променен.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X