Нови Технологии

Paradise Center въведе иновативна система за дезинфекция чрез нанотехнология

Иван Гайдаров

След като стана първия търговски център в България със сертификат за съответствие с мерките срещу COVID-19 според шведската компания Safe Shopping Centers (SSC), Paradise Center внедрява нови мерки за безопасност. Общите части, най-натоварените зони и предметите, които подлежат на масово докосване в търговския център, са третирани с иновативна нанотехнология, одобрена от немския институт по вирусология "Робърт Кох", която осигурява дълготрайна защита от вируси, микроби и бактерии.

Чрез нанотехнологията са дезинфекцирани всички мебели в зоната за хранене - маси, столове и плотове, входовете и изходите на търговския център, асансьори, ръкохватки на ескалатори и парапети, бюро Информация, както и меката мебел на територията на центъра. Нанопокритието създава защитен слой от положително заредени кристални частици, които привличат и унищожават 99,99% от различните видове бактерии, вируси, гъбички, плесени и други микроорганизми.

Иновативното решение за превенция от микроорганизми е отличено с първа награда за иновации в технологиите в Германия и за разлика от стандартните дезинфектанти, които се употребяват многократно, но имат ефективност по-кратка от 24 часа, дезинфекцията с нанопрепаратите е еднократна и гарантира защита на третираните повърхности за повече от 1 година.

Търговският център е първият и единствен до момента в България, който разполага и със специална светлинна система, която сигнализира при струпване на хора в общите части.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X