Нови Технологии

Tourism Innovation Summit открива своя конкурс за стартъпи

Мария Динкова

Tourism Innovation Summit - един от най-големите форуми за технологични иновации, насочен към професионалистите в туристически сектор, който ще се проведе в Севиля от 25 до 27 ноември - открива своята стартъп надпревара: Touristech Startup Fest. Стартъпите ще се състезават с най-иновативните, технологични и устойчиви проекти в туристическия сектор, като ще могат да представят своите проекти до следващия октомври.

Touristech Startup Fest е създаден, за да се превърне в международен форум, свързващ екосистемата на предприемачите в туристическия сектор с инвеститори, предприемачи и бизнес ангели. Също така по време на събитието експертите от сферата ще имат възможност да научат за най-иновативните бизнес модели и за решенията, които могат да им помогнат при техните стратегии за дигитализация.

Първият в света атлас на туристическите стартъпи
400-те компании, които ще представят своите кандидатури по време на фестивала, ще станат част от първия в света атлас на туристическите стартъпи. "Ние искаме да дадем видимост на предприемачите и да им помогнем да развият своите проекти чрез иновативни технологии като изкуствен интелект, IoT, облак или блокчейн, така че те да станат реалност и да ги представят на индустрията", коментира Силвиа Авилес, директор на Tourism Innovation Summit.

40-те избрани кандидати ще имат възможност да представят своите предложения на 27 ноември в Севиля. Общо 4-ма победители ще бъдат избрани и ще могат да тества и приложат своите технологични решения в ипанския град.

Компаниите в сектора трябва да използват технологиите, за да дигитализират своите организации и да повишат своята конкурентоспособност. Туристическият сектор трябва да преоткрие себе си, за да излезе по-силен от настоящата икономическа криза. В този смисъл организациите трябва да работят по устойчиви и иновативни решения, които отговорят на новите навици на техните клиенти, коментира Едгар Уеджлър, директор на Tourism Innovation Global Summit.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X