Нови Технологии

Samsung пуска своя дебитна карта

Мария Динкова

Samsung планира това лято да пусне своя дебитна карта Samsung Pay, пише The Verge. Тя ще бъде реализирана в партньорство с компанията за лични финанси SoFi и ще бъде поддържана от профил за управление на средствата. Това съобщи в блог публикация Санг Ан, вицепрезидент и генерален мениджър на Samsung в Северна Америка.

Компанията също така разработва и мобилна платформа за управление на пари. В публикацията обаче не се уточняват подробности за това какви функционалности платформата и дебитната карта ще имат, но става ясно, че от Samsung ще разкрият повече информация "през следващите седмици".

Южнокорейският гигант се присъединява към Apple в предлагането на брандирани разплащателни карти. Apple Card е кредитна карта, която се издава в партньорство с Goldman Sachs и беше пусната през август 2019. Картата на Apple е както физическа, така и дигитална, като може да се използва през Apple Pay от iPhone и Apple Watch. Освен това в приложението за iOS Wallet може да се следи движението по сметката.

Google също работи по своя брандирана разплащателна карта, като се очаква тя да бъде дебитна като тази на Samsung. Освен това се предполага, че Google също ще осигури на потребителите инструменти за проследяване на изхарчените средства.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X