Нови Технологии

46% от потребителите използват безконтактни плащания

Мария Динкова

Потребителите по света продължават да се адаптират към мерките за социална дистанция, като над две трети използват в момента безконтактни плащания, показва ново изследване на Mastarcard.

Притесненията във връзка с хигиената по време на пандемията от коронавирус изглежда водят до по-често използване на безконтактни плащания, тъй като потребителите избягват използването на кеш, пише Finextra.

Според проучването, проведено в 19 държави сред 17 хил. души, 46% използват основно карта, позволяваща безконтактно плащане. Този процент се увеличава при потребителите под 35 години, достигайки го 52%.

Мнозинството от анкетираните (82%) приемат приемат този метод като по-чист начин за плащане. Същевременно скоростта, която той предлага, също се приема като полза от потребителите, предпочитащи по-бързо да напуснат магазините и търговските обекти.

Също така изглежда, че настоящата тенденция ще надживее вируса, като 74% от запитаните заявяват, че ще продължат да използват тази опция след края на пандемията.

"Социалната дистанция не засяга само взаимоотношенията между хората, но включва и техния контакт с публично споделяните устройство като ПОС терминалите", коментира Блейк Розентъл от Mastercard.

"Липсата на контакт предлага на потребителите по-сигурен и по-чист начин за плащане, бързо излизане и повече контрол върху физическата близост в критично време", допълва експертът.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X