Мнения

Кои са ИКТ лидерите у нас?

Майя Бойчева-Манолчева

Еп. 26 на подкаста ICTalks представя тазгодишната класация "Топ 100 на технологичните компании в България"

В епизод 26 на подкаста ICTalks ни гостува Владимир Владков, главен редактор на Computerworld България и създател на единствената класация "Топ 100 на технологичните компании в България", чието най-ново издание е вече факт. С него си говорим за тазгодишните отличници в сектора и тенденциите, които се наблюдават.

"Основната тенденция е, че има голяма динамика в сектора. ИТ аутсорсинг услугите започнаха да дърпат сектора. Когато преди години HP създаде аутсорсинг центъра нямаше такъв вид обслужване, този бизнес изобщо не присъстваше. Сега виждаме огромен набор от такива компании, които са част и от нашата класация", коментира Владимир Владков.

Втората тенденция, която се наблюдава е, че традиционните български компании, които са известни на пазара, и които развиват дейности в различни сфери, включително в областта на системната интеграция, вече не разчитат само на българските потребители, а реализират проекти и в чужбина, при това в непопулярни до момента дестинации.

Какви са останалите тенденции, каква е средната заплата в сектора, как ще се отрази пандемията на бизнеса (според мнението на самите участници в класацията) и кои са ИКТ лидерите тази година - слушайте тук.

Самата класация можете да намерите тук.





© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X