Бизнес

Телекомът А1 България стана стратегически партньор на SAP България

Владимир Владков

Българския оператор А1 България и SAP България са сключили стратегическо партньорство, което ще позволи на телекома да разшири портфолиото си от SAP решения и услуги, като се фокусира върху добавената стойност за бизнес клиентите, съобщиха от двете компании. Общата им цел е да подпомогнат процеса на цялостната дигитална трансформация на компаниите у нас и да подкрепят развитието на "умните градове" в България.

А1 е официален Reseller на SAP и има право да предлага на клиентите си както лицензи за ERP решенията за малки и средни компании SAP Business One, така и SAP S/4Hana за по-големи корпорации , заявиха от оператора. По този начин А1 ще консултира клиентите си кое от решенията е по-подходящо за тях, съобразявайки се с размера и спецификите на бизнеса им. Телекомът ще предлага и други SAP базирани услуги, включващи бизнес консултиране, внедряване, поддръжка и обучения, лицензи и внедряване на решения от цялостното портфолио на SAP. То включва решения, свързани с изграждането на интелигентно предприятие, за клиентска удовлетвореност, както и системи от сферата на "Интернет на нещата".

"Цялостната дигитална трансформация на бизнеса и обществото е водеща мисия както за А1, така и за SAP. Щастлив съм, че с обединени усилия ще допринесем значително за ускоряване на тези процеси, които излязоха на преден план в настоящата ситуация. Технологичната експертиза, огромната база от клиенти и иновативните идеи на А1 дават необятни възможности за решаване на реалните технологични проблеми на бизнеса. Разширяването на портфолиото ни от SAP базирани решения ще ни позволи да предложим повече и по-добри решения за бизнес клиентите, които ще им помогнат в днешната трудна икономическа среда. Партньорството ни със SAP България е поредната стъпка от усилията на А1 за дигитализация на бизнеса в България", заяви главният изпълнителен директор на А1 България Александър Димитров.

Радомир Миланов, управляващ директор на SAP България, допълва, че присъединяването на А1 към екосистемата от бизнес партньори на SAP е важен момент. "Заедно ще постигнем още повече по отношение на дигитализацията на бизнеса в България. Портфолиото от SAP решения създава множество възможности за бизнеса, но само с доверен партньор като А1, който да консултира бизнеса и да води процеса по успешната интеграция, можем да сме сигурни в позитивното влияние, към което се целим", пояснява Миланов.

Бизнес клиентите на А1 могат да използват SAP решенията по модела "софтуер като услуга" (Software as a Service), с месечен абонамент, като така си спестяват първоначалната инвестиция за лицензи, сървърна инфраструктура и консултантски услуги за внедряване. При този модел софтуерът се предлага като облачна услуга, която се хоства в специализирания център за данни на А1 в София. "Това спестява допълнително време и разходи на компаниите. Те могат да разчитат за консултации от експертите от SAP Компетентен център, който А1 развива от 15 години", допълват от оператора.

От двете компании партньори заявиха желанието си да подкрепят развитието на общините в стремежа им да се превърнат в "Умни градове" чрез интелигентни, надеждни и достъпни услуги. "Комбинацията от аналитични платформи на SAP и експертизата на А1 в сферата на "Интернет на нещата" могат да подобрят значително темповете, с които българските градове въвеждат интелигентни решения, спестяващи ресурси и решаващи ключови въпроси за гражданите", допълват от А1 България и SAP България.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X