Интернет

Facebook създава собствен вграден подкаст плейър

Мария Динкова

Facebook създава собствен вграден подкаст плейър, потвърдиха от компанията, пише The Verge. Той ще бъде отделен от новия вграден Spotify плейър, a създателите на подкастите ще могат да споделят своите предавания през страницата си в социалната мрежа. Все още обаче не са известни повече подробности за продукта, но се очаква новата функционалност да бъде пусната през следващите "няколко месеца", отбелязват от компанията.

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг описа партньорството със Spotify като предимно насочено към музикално съдържание. Същевременно от Spotify подчертават използването на Facebook миниплейъра за подкасти. Хората ще могат да споделят епизоди и да ги слушат в приложението на Facebook, без да се налага да преминават през Spotify. Но очевидно социалната мрежа има други планове за това какво място ще заема в подкаст екосистемата.

Все пак интересът на Facebook в сферата е доста логична. От компанията отбелязват, че повече от 170 млн. души следват подкаст страници и над 35 млн. са членове на фен групи на различни програми. Освен това подкастите все още са основно базиран на реклами продукт, което означава, че социалната мрежа може да събира данни за предаванията и слушателите, а впоследствие да насочва своите собствени реклами към тях и вероятно да предоставя на създателите на съдържанието част от приходите. Facebook също така може да предлага на водещите начин да въведат абонаменти, подобно на предстоящите Apple Podcasts Subscriptions, които бяха обявени миналата седмица. Официалното влизане на Facebook в сферата на подкаст плейърите ще означава, че почти всички технологични гиганти разполагат със свои собствени подкаст продукти, включително Apple, Google и Amazon, в допълнение към Spotify и други по-малки приложения.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X