Интернет

Microsoft интегрира нови приложения в Teams

Мария Динкова

Microsoft въвежда възможност за интегриране на популярни работни приложения като Asana в срещите на собствената си платформа за сътрудничество Teams, пише The Verge. Досега срещите в платформата бяха ограничени до чатове и канали за комуникация, но сега потребителите могат да интегрират 20 нови приложения в своите срещи. Например вече ще могат да се обсъждат и променят проекти, създадени в Asana, с колегите директно в срещата в Teams.

Новите приложения се добавят към списъка от над 700 достъпни такива в Teams App Store, подчертават от Microsoft.

Компанията също така пуска и своя платформа Power Platform - която ще осигурява инструменти с нисък код (low code) за създаване и активиране на приложения, чатботи и работни процеси, които също ще бъдат достъпни директно в Teams.

Приложението Power Apps за Teams е студио за разработване, където потребителите могат да управляват данните и връзките на приложенията, както и да създава и променят интерфейсите на приложенията.

Power Automate например разполага с възможност за дизайн на приложения и шаблони, което ще помогне на потребителите да автоматизират рутинните задачи, докато приложението Power Virtual Agents позволява да се създават, пускат и управляват ботове с нисък код.

Microsoft Teams има 115 млн. ежедневни активни потребители, което е с над 50% в сравнение с преди шест месеца. Teams добави редица нови функционалности за видеоконферентни разговори, за да капитализира от броя на потребителите, работещи от вкъщи заради пандемията, както и за да се конкурира по-добре с Google Meet, Zoom и други. Освен това Microsoft добави и Together Mode, който позволява на участниците да седят виртуално един до друг. В допълнение компанията даде възможност и на повече приложения на трети страни да бъдат използвани по време на срещите в Teams.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X