Интернет

Google тества нова функция на мобилния Chrome, която пести батерия и данни

Иван Гайдаров

Google тества нова функция за приложението на браузъра Chrome за Android. Според 9to5Google функцията "Изтегляне по-късно" ще позволи на потребителите на Chrome да планират изтегляния в мобилния браузър. Всичко, което те трябва да направят, е да изберете час и дата, когато иска браузърът да започне да изтегля. Тази функция може да бъде настроена и за стартиране при откриване на Wi-Fi връзка.

Функцията "Изтегляне по-късно" се тества на версия 86 на приложението Chrome Canary. Това е много нестабилна версия на Chrome, която може да бъде инсталирана от Google Play Store. Можете да активирате функцията, като изтеглите приложението Canary на вашия телефон. След това следвате тези указания: Отворете Chrome Canary и въведете chrome:// flags. Потърсете "Активиране на изтеглянето по-късно". Ще видите три опции от падащо меню, изберете "Активирано" и рестартирайте приложението Chrome Canary. След като това се случи, всеки път, когато се опитате да изтеглите нещо от Chrome, ще видите опциите за "Избор кога да изтеглите" и възможности Now, през Wi-Fi и "Избор на дата и час".

Все още не е ясно кога тази нова функция ще бъде предоставена на стабилна версия на Chrome и вероятно Google ще поработи още, преди функционалността "Изтегляне по-късно" да стане достъпна и за други версии нa търсачката. Предимството на тази функция е, че ако искате да изтеглите съдържание от браузъра Chrome, можете да го направите, без да използвате вашите данни или живота на батерията, като организирате процеса на изтегляне да се извърши в определен момент или през Wi-Fi.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X