Интернет

Електронните учебници на "Просвета" вече предлагат 360-градусови панорамни галерии

Мария Динкова

Интерактивните електронни учебници на "Просвета" вече предлагат 360-градусови панорамни галерии, които позволяват на учениците да разглеждат виртуално най-значимите исторически и архитектурни паметници и най-забележителните обекти у нас и по света.

"В нашите е-учебници (по всички предмети от 1. до 10. клас.) 360-градусовите панорамни изображения са организирани в интерактивни галерии, които са отбелязани със специална иконка на екрана. Този тип изображения позволяват по-детайлно разглеждане на обектите и съответно имат по-силен и въздействащ ефект върху учениците. Част от тях са с текст и звук и на практика са цялостен образователен ресурс", отбелязват от издателството.

С опцията учениците например могат виртуално да посетят Етнографския комплекс "Етъра" или от птичи поглед да разгледат Рилските езера, Рилския манастир, Белоградчишките скали, крепостта "Бабини Видини кули" и още много други забележителности. Също така безплатно децата могат "излязат" от пределите на нашата страна и да се насладят на красотата на Прага и Будапеща.

Повече подробности можете да научите във видеорубриката на издателството: "Знаете ли, че..." с Владимир Кръстев, директор на "Просвета - Либри":






© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X