Компютърен Хардуер

Intel готви премиера на осемядрени процесори Tiger Lake

Александър Главчев

Скорошно съобщение на корпоративния вице президент на Intel, Бойд Фелпс, на сайта Medium бе съобщено, че компанията планира да пусне на апзара 8-ядрени чипове с микроархитектурата Willow Cove, остана почти незабелязано. до момента официално бе съобщавано само за 4-ядрени продукти, носещи означенията UP3 и UP4. По всичко личи, че вариантите с повече ядра ще бъдат конкуренти на AMD Ryzen 4000.

В момента процесорите на Intel в момента се делят на два класа - U, с потребление до 15 вата и до четири изчислителния ядра, и H, потребление до 45 вата и до осем ядра. Двата варианта идва със своите различия по отношение на функционалностите и изискванията към охладителите. Занапред обаче явно ще възприеме подхода на AMD.

Продуктите на AMD от различни класове на практика представляват едни и същи чипове, настроени за различни режими на работа. Това предимство на чиповете на компанията в многоядрената производителност, като 8-ядрени чипове може да се използват дори в компактни преносими компютри.

Процесорите Tiger Lake на Intel идват с подобрено енергопотребление и от компанията разчитат те да конкурират продукцията на AMD включително по количество ядра в решенията за лаптопи.





© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X