Компютърен Хардуер

Intel с ново лого и 11-то поколение чипове

Мария Динкова

Intel обяви своето ново 11-то поколение процесори, а заедно с него компанията пуска и своето ново минималистично лого - третото използвано от нейното създаване, пише The Verge.

Обновеният дизайн заменя предишния, при който името на компанията беше оградена в кръг, който се използваше в различни форми от 2006.

Новото лого ще бъде част от цялостното актуализиране на бранда на Intel, при което се залага на много по-минималистичен дизайн за всичко от Xeon сървърите до чипове за памет Optane.

Intel също така въвежда нови аспекти в логото. Докато класическият син цвят, който се използва от десетилетия ще продължи да бъде част от бранда, компанията разширява новите варианти с повече цветове. Например в някои случаи въвежда използването на втори цвят за точката на i.

Самият процесор 11 поколение Tiger Lake Intel Core CPU обещава значително увеличение на производителността. Макар че това твърдение все още предстои да бъде доказано с реални тестове. Компанията твърди, че Tiger Lake е 2.7 пъти по-бърз от "конкурентните продукти" във видео редактирането и че може да добави около час батерия в сравнение с Ice Lake.

Очакват се повече от 150 дизайна, базирани на новото 11-то поколение Intel Core процесори, да бъдат пуснати от партньорите, включително Acer, Asus, Dell, Dynabook, HP, Lenovo, LG, MSI, Razer, Samsung и други. Засега Intel не е обявил гейминг процесор Tiger Lake.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X