ERP/BI/CRM

SAP локализира свои решения, за да помогне на компании да се справят с кризата

Александър Главчев

Адаптации на решенията към законодателните промени в различни държави с цел подпомагане на клиентите при справянето с кризата, предизвикана от Covid-19, обяви SAP. С цел овладяване на кризата и нейните икономически и социални измерения множество страни въведоха законодателни промени, които трябваше да се приложат бързо, за да защитят работните места на много хора. Списъкът с държавите, за които са налице локализации е налице тук. Към момента сред тях България не присъства, но в него вече са включени Гърция и Румъния.

"Вложихме всички свои усилия в осигуряването на над 80 бързи адаптации на решенията си към законодателните промени в съответните държави, които ще помогнат на клиентите ни да се справят с предизвикателствата на пазара, в който функционират, споделя Щефан Щайнле, ръководител на отдел "Глобализация на услугите" в SAP. Ние непрекъснато следим множеството правни промени, предизвикани от кризата с COVID-19, и актуализираме решенията си спрямо тях."

От SAP дават примери от Испания, Италия и Австрия:

Испания е сред най-засегнатите държави от COVID-19. Правителството на страната публикува шест правни бюлетина, всеки от които съдържа по 4 промени по текстовете, които засягат изплащане на обезщетения и осигуровки. Тези промени налагат изменения в алгоритъма за управление на данните, изчисляването на заплатите и изготвянето на правни отчети от компаниите.

Анализът и въвеждането на промените е трябвало да се реализират в кратък срок, споделят от компанията. Ето защо Джема Мораледа, продуктов мениджър на SAP Испания, и Карлос Молеке, мениджър Разработка на продукти, са осъществили срещи с групи потребители, за да споделят детайли за решенията, които SAP предлага, използвайки множество комуникационни канали.

В средата на месец март правителството в Италия прие закона Cura Italia ("Да излекуваме Италия"), въвеждащ мерки за отлагане на данъчни плащания, специални условия за отсъствие от работа, допълнителни бонуси и надбавки за подпомагане на семействата. Най-голямото предизвикателство пред тази промяна бе актуализацията на софтуерните решения на SAP в съответствие и навреме с динамичния характер на обявяването на промените. Компанията използва всички възможни канали за комуникация, за да сведе до минимум всяка неяснота, с която клиентите й се сблъскват.

Австрия прие модел на работа със скъсено работно време, който се основава на федерални обезщетения в случай на безработица. Въпреки че програмата изискваше много комплексни промени в софтуера, използван от компании и институции, регионалният екип на SAP "Глобализация на услугите" приключи анализа и въвеждането на необходимите промени в рамките само на една седмица. До втората седмица на април повече от 600 хил. граждани поискаха обезщетение по програмата, в отговор на което австрийското правителство трябваше да събере за кратко време десет пъти повече средства за подпомагане на работната програма от 400 млн., достигайки до 5 млрд. евро.





© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X