Кариера

SAP избра нов оперативен директор за Югоизточна Европа - Александър Майкснер

Владимир Владков

Нов главен оперативен директор за Югоизточна Европа и Украйна избра SAP. Това е Александър Майкснер, който доскоро ръководеше отдел "Платформа и технологии" в SAP за Централна и Източна Европа. Назначението е част от програмата за затвърждаване на обновената организационна структура на SAP, като Майкснер ще управлява и облачните продажби за SAP в региона. Майкснер ще подкрепи и дейността на Жозефин Гала, управляващ директор на SAP в Югоизточна Европа и Украйна.

"С присъединяването му лидерският екип на SAP в региона добива цялост и ще продължи растежа и трансформацията в региона с 12 държави, в които работят 1935 служители", обясняват от SAP.

"Присъединяването на Алекс към екипа е абсолютна чест и победа за нашия регион. Неговият опит в отдел "Платформа и технологии" ще допринесе за това да бъдем победител в облака и да помогнем на нашите клиенти пълноценно да разберат предимствата от предприемането на тази привидно сложна трансформация. С нетърпение очаквам да започнем съвместна работа и да интегрираме неговия богат опит в Централна и Източна Европа, както и в Австрия, където той вече е признат като доверен съветник от много от нашите клиенти ", каза Жозефин Гала, управляващ директор на SAP в Югоизточна Европа и Украйна.

Наскоро SAP стартира инициативата "RISE with SAP", която предлага на клиентите, намиращи се на различен етап от дигиталната си трансформация, промяна в дизайна на процесите и постигане на по-добри бизнес резултати дори без предварителни инвестиции от страна на клиентите. Компанията разчита на своята устойчива партньорска екосистема, като осигурява бързо усвояване на бизнес ползи и възможността за адаптивност и успех дори при по-динамични ситуации.

"Отдел "Платформа и технологии" винаги е бил част от мен, развитието на хората е важен аспект от концепцията ми за лидерство, а подобряването и опростяването на процесите е в сърцевината на всички цели, които си поставяме в SAP. Като ръководител на облачни продажби смятам, че преминаването в облака за нашите клиенти чрез инициативата "Rise with SAP" е единствената логична стъпка за подсигуряване на дигиталното бъдеще с устойчив растеж", обяснява новият главен оперативен директор Александър Майкснер

Александър Майкснер, главен оперативен директор за Югоизточна Европа и Украйна на SAP

Александър Майкснер, главен оперативен директор за Югоизточна Европа и Украйна на SAP


Той започва кариерата си в компанията през 2016г. като ръководител на отдел "Анализи" за Централна и Източна Европа, а през 2018 г. е назначен за директор на отдел "Платформа". Преди да се присъедини към SAP, Александър Майкснер работи в Oracle в отдел "Продажби и управление на продажбите" за ЦИЕ и отговаря за "Анализи и управление на ефективността на предприятието" . Преди позицията си в Oracle той е бил част от екипите на E&Y, Aral AG и Sony. Притежава магистърска степен по инженерство и икономика, специализирал е "Разпределен изкуствен интелект" във Виенския университет, притежава бакалавър по машиностроене.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X