Кариера

Тридневен онлайн хакатон организира Strypes Group

Владимир Владков

Трети пореден хакатон организира за ИТ професионалистите в България Strypes Group, като този път заради епидемиологичната обстановка събитието ще се проведе само онлайн под мотото "Да хакваме за бъдещето" (Hack For the Future).

Хакатонът ни е напълно безплатен за участие и ще започне на 26 февруари (петък) в 17 ч., а ще завърши в неделя, 28 февруари, обясняват организаторите. С това събитие искаме да предизвикаме участниците да покажат своята креативност и да споделят идеите си как да подобрим бъдещето си и да накараме технологиите да ни служат.

По време на събитието екипите ще се срещат в платформа, специално създадена за хакатон състезания, където те ще могат да се консултират с опитни ментори, които да им помагат за създаване на проектите. "Поканили сме известни лектори, които ще направят кратки презентации пред участниците, с цел да ги вдъхновят и да им дадат ценни съвети", обясняват от Strypes. Сред тях са Минко Гечев, шеф на Angular DevRel в Google, който ще презентира на тема "Софтуерното инженерство като суперсила". Борис Христов, създател на 356labs, ще разкаже на присъстващите как да презентират успешно проекта си. Георги Къдрев, създател и CEO на Imagga, ще сподели презентацията си на тема "Deep Technologies Motivated by Positive Impact"

В края на събитието участниците ще представят проектите си пред жури, което ще вземе решение кой да бъде награден. Наградният фонд е общо 7000 лева, като за първо място се дават 4000 лв., втората награда е 2000 лв., а трета - 1000 лв. Членове на журито са известни имена от технологичната област, включително Росица Факалиева, директор "Софтуерно инженерство" в Progress, Ивайло Христов, основател и генерален директор на Dev.bg, Лъчезар Благоев, ръководител "Управление на продукти" в Lab08, и Кон ван Уик, основател на Strypes, CTO на ICT Group и директор и собственик на ICT Motar.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X