Кариера

Robotics Strategy Forum 2020: Ролята на автоматизацията по време на COVID-19

Иван Гайдаров

След успеха на Strategy Forum 2019 (RSF2019), който събра на едно място представители на държавата, бизнеса и образованието, тазгодишното издание на форума цели да вдигне завесата над следващото ниво технологични предизвикателства пред бизнеса, включително в Централна и Източна Европа. Strategy Forum 2020 се организира от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА) и ще се проведе на 22-ри октомври в София Тех Парк - сграда Инкубатор.

Темите, които ще бъдат обсъдени в рамките на събитието, включват "Къде се намира България спрямо автоматизацията в Румъния и Сърбия?; "Какви технологии биват внедрени в една умна фабрика?"; "Каква е ролята на R&D центровете в производството?"; "Следващата технологична революция - 5G или Wi-Fi6?". Сред лекторите ще бъдат доказани специалисти като Христо Гилищаров, управител на FANUC България, Георги Грозданов, ръководител на Техническия инженерен център на "Фесто", Калоян Георгиев, ръководител екип и архитект IoT
решения за автоматизация и енергиен мениджмънт в Schneider Electric и много други. В следващите дни на страницата на събитието ще бъдат публикувани имената и на останалите лектори.

Във връзка с извънредната ситуация и необходимостта от спазване на предпазни мерки, лекциите ще се излъчват онлайн на страниците на ПАРА във Фейсбук и YouTube. Едновременно с това, от 9:00 до 17:00 ч. в деня на събитието на място, в сграда Инкубатор ще бъде организирана специална експо зона, в която ще бъдат изложени различни видове индустриални и образователни роботи. Дискусионните панели ще се проведат на английски език.

Основни спонсори на събитието са "Фесто", "FANUC", и "Schneider Electric България". RSF2020 се организира с подкрепата на АмЧам, като институционален партньор, БСК - Българска стопанска камара, Иновативна София - направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие", ИАНМСП - Изпълнителна агенция за
насърчаване на малки и средни предприятия, Експортен хъб България.

Медийни партньори: "ТЛЛ Медиа", "Ел Медиа", computerworld.bg, TrendingTopics, Успелите, DevStyler, и Business Daily с Димитър Вучев.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X