Кариера

СУ стартира нова магистърска програма в сътрудничество с БФА

Мария Динкова

Стопанският факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" стартира нова магистърска програма "Финанси и инвестиции" съвместно с Българската финтех асоциация (БФА). Магистратурата ще се провежда в редовна форма, в рамките на 2 учебни семестъра.

БФА и нейните членове ще вземат участие в новосформирания предмет "Финтех и е-банкиране", който ще се води от д-р Деян Радев, асистент в Стопански факултет и стипендиант на ННП "Петър Берон и НИЕ" с 10-годишен преподавателски опит в университетите във Франкфурт, Бон и Майнц.

"Финтех и е-банкиране" ще запознае кандидат-магистрите с последните тенденции във финансовата сфера и да срещне студентите с частния сектор. Предметът ще се проведе изцяло на английски в рамките на 30 учебни часа и в партньорство с БФА съчетава теория и практика на едно място. По време на обучението на студентите ще бъдат предложени различни модули със силна практическа насоченост, като търговия с валути и финансови инструменти, алтернативни инвестиции и др.

Финтех образованието ще завърши с хакатон, където най-добрите Финтех идеи от цялата страната ще бъдат оценявани и подкрепени от професионалисти от частния сектор. Заявилите участие като лектори, ментори или жури досега са 16 компании: Mastercard, Paynetics, Phyre, Paysera, Reloyalty, myPOS, 7Security, Nexo, Vangavis, Klear, Iuvo Group, CREDiPORT, Sirma BC, Cashcredit и Credissimo.

Курсът "Финтех и е-банкиране" цели да подготви висококлалифицирани управляващи кадри в сферата на управлението и развитието на съвременни банкови и не-банкови институции в България, както и в публичния сектор в общини, министерства и др. Завършилите програмата ще повишат значително шансовете си за професионално развитие във финтех сектора.

Магистърската програма е създадена както за професионалисти с опит във финансовата сфера, така и за новозавършили бакалаври, които искат да предобият знания и способности да анализират съвременния финансов свят. Кандидат-магистритите в тази програма трябва да притежават бакалавърска или магистърска степен по "Икономика" или "Стопанско управление". Студенти без бакалавърска или магистърска степен по икономика или управление изучават четири допълнителни общоикономически дисциплини в рамките на същия период на обучение - 2 семестъра.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X