Кариера

Телерик Академия стартира приема за програмата за подготовка на Java програмисти

Мария Динкова

Телерик Академия отваря прием за програмата Telerik Academy Alpha с Java, която ще стартира през ноември. Обучението по един от най-популярните програмни езици в света е последната Alpha програма за подготовка на младши програмисти, започваща през 2020 г. То се провежда в малки групи с фокус върху практическите знания и под менторството на опитни трейнъри. Кандидатурите ще се приемат до 18 октомври на сайта на Телерик Академия и включват автобиография и кратък когнитивен онлайн тест.

Без или с малко предварителни познания
Програмата e подходяща за кандидат-студенти, студенти и хора от различни области, които искат да се реализират в ИТ сектора. От тях се изискват базови познания по програмиране, които могат да придобият чрез безплатния подготвителен курс на Телерик Академия. Той ще се провежда веднъж седмично в периода 3 септември - 10 октомври. За това време кандидатите ще навлязат в света на програмирането и ще получат всички необходими знания, за да са готови за входящия изпит за Telerik Academy Alpha с Java. Желаещите да се включват в подготвителния курс, ще бъдат приети на база кандидатурата си, която трябва да завършат до 24 август.

За кандидатите с опит Телерик Академия предлага подробни онлайн материали за самоподготовка, както и организира предварителен изпит (early-bird) на 25 август, за който могат да използват всеки от езиците Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift. Той им дава ранен шанс да си гарантират място в програмата, а ако не са доволни от резултата си, могат да се явят и на редовния изпит на 19 октомври.

"ИТ секторът има нужда и ще продължава да търси качествен и добре подготвен младши талант сега и занапред. Това показват разговорите ни с партньори и ежедневните новини от наши, които започват първата си работа в софтуерната индустрия. За да отговорим на динамичната среда и да предоставим най-добрата подготовка на курсистите ни, ние сме винаги близо до тях - от първите стъпки, през технологичната и личностна подготовка, до напътствия в процеса на търсене на работа и съвети за успешно адаптиране към нея", коментира Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

Технологичните знания са само началото
В рамките на 6 месеца и над 440 часа курсистите ще получат модерно технологично обучение, ще работят в екип и индивидуално в условия, близки до работната среда, като през цялото време ще разработват и надграждат свое собствено портфолио. Обучението се провежда в малки групи (40 души), което позволява на трейнърите да влязат в ролята на ментори с индивидуален подход към всеки участник.

Финалният проект е изграждане на цялостно софтуерно решение, възложено от бизнеса. Курсистите трябва да приложат най-добрите и модерни практики от света на Java, които усвояват през цялото си обучение в курса.

В програмата е силно застъпено и развитието на личностните и комуникационни качества на курсистите, сред които умението да използват обратната връзка за израстване, работа в екип, подготовка за интервюта и навлизане в нова работна среда. Помощта за курсистите от страна на Телерик Академия продължава и след завършването им. Те получават съвети, полезна информация и ключова подкрепа по време на процеса по търсене на работа.

"Сега се чувствам много по-щастлива и на правилното място. Високо оценявам обучението, което получих в програмата Telerik Academy Alpha с Java и най-вече, че знанията са изцяло приложими в реалната работна среда", споделя Велина Антонова, възпитаник на Телерик Академия и младши Java разработчик в Tinqin.

Популярността на Java
Според проучване сред 65 хил. програмисти Java е сред петте най-популярни програмни езици. Java се използва от 90% от най-големите компании в света, включително при разработка на приложения за Android - най-разпространената мобилна операционна система, която задвижва смартфоните на над 2.5 млрд. потребители. Днес почти няма бизнес, който да не се нуждае от приложения за нея.

Желаещите да научат повече за Java и обучителната програма, могат да го направят на 8 юли по време на безплатен уебинар с участието на експерти, организиран от Телерик Академия.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X