Кариера

Microsoft и ZoomCharts организират обучение по бизнес анализи

Мария Динкова

Първото по рода си дигитално образователно събитие, Power BI Zoom Factor, ще се проведе в периода от 19 май до 5 юни и ще събере професионалисти в анализа на бизнес данни от 24 държави. Те ще могат да научат повече за най-добрите модели за визуализация на данни и ще разгледат успешни примери от практиката. Организаторите са предвидили и конкурс, в който участниците ще използват новопридобитите знания за създаването на интерактивни отчети за продажби.

"Събитието ще се фокусира върху значението на данните при процеса на вземане на решения в бизнеса. Много организации все още подценяват нуждата от BI. Важно е да се разбере, че колкото по-рано компаниите започнат да оформят своята култура по отношение на данните, толкова по-скоро ще могат да идентифицират фактори, влияещи върху растежа им, и да вземат добре обмислени решения. Събитието ще наблегне особено на отчетите за продажби от следващо поколение, тъй като продажбите са особено важни за организациите от всички индустрии", коментира Янис Волбергс, изпълнителен директор на ZoomCharts.

Power BI Zoom Factor ще предостави платформа за обучение и споделяне на знания. В продължение на две седмици ръководители на организации, бизнес и търговски мениджъри, изпълнителни директори и специалисти по анализ на бизнес данни ще посещават онлайн уебинари. Те ще научат повече за тенденциите в BI и ще се запознаят в детайли с предимствата на най-новите инструменти и технологии. Специален акцент ще бъде поставен върху визуализацията и анализа на данни за продажби.

"Данните са основата за всяко добро решение. Стандартът за съвременно управление е отчетност в реално време, лекота и удобство на възприемане и преглед на информацията. Неслучайно все по-често говорим за развитие, основано на данни, на ниво компании, организации и дори цели страни. Ето защо, заедно с партньора ни ZoomCharts, създадохме уникална онлайн програма със състезателен елемент за обучение в технологии за работа с данни. В Power BI Zoom Factor могат да участват представители на 24 страни, включително и България", подчертават от Microsoft.

Power BI Zoom Factor се организира от ZoomCharts в сътрудничество с Microsoft.

Регистрация може да се направи на уебсайта на събитието - zoom.bi. Желаещите могат да заявят участие самостоятелно или като представител на компания, както и в екип.

Конкурс за отчети за продажби от ново поколение
Професионалистите, работещи с отчети в Power BI, ще имат възможност да присъстват на специално разработени практически обучителни сесии и да участват в конкурс за създаване на отчети за продажби с награден фонд от над 10 хил. евро. По време на обучителните сесии те ще разширят своите умения, свързани с Power BI, ще се запознаят с практически проблеми при изготвянето на отчетите за продажби, ще научат за интерактивната визуализация на данните и най-добрите UX практики, свързани с тях.

Победителите в конкурса ще бъдат избрани от представителите бизнеса, присъстващи на събитието. Оценката на журито ще се базира на критерии като удобство за потребителя, лекота на използване и способност на отчета да решава конкретен бизнес проблем.

Бизнес анализите (BI) са актуална тема за хиляди организации. Все повече се инвестира в технологии за BI с цел изграждане на интелигентни подходи за вземане на решения, базирани на данни.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X