Бизнес

От Ericsson призоваха Европа да засили темповете на внедряване на 5G

Иван Гайдаров

Главният изпълнителен директор на Ericsson Бьоре Екхолм използва събрание на акционерите, за да предупреди отново за необходимостта от ускоряване на внедряването на 5G в Европа, тъй като в противен случай Старият континент рискува да изостане сериозно от основните си конкуренти САЩ и Китай.

Според Екхолм Европа стартира от задни позиции по отношение на 5G заради наследеното изоставане в 4G. Затова и са необходими политически действия за ускоряване на внедряването на технологиите от следващо поколение.

Европа има "много малко дигитални шампиони" в сравнение със САЩ и Китай, обяснява той, добавяйки, че 5G е възможност да се поправят грешките от миналото и да не се повтарят повече.

Главният изпълнителен директор на шведския доставчик предупреждава, че забавянето ще окаже негативно влияние и върху работната ръка, тъй като "услугите ще бъдат създадени там, където първо се появят новите мрежи".

От началото на годината Екхолм няколко пъти вече предупреждава за липса на стимул за операторите да внедряват 5G технологията.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X