Бизнес

Google ще експериментира с различни "хибридни" модели на работа

Мария Динкова

Google преосмисля своята дългосрочна политика за работа на служителите, тъй като повече от тях не искат да се върнат в офисите на компанията за постоянно, пише CNBC.

62% процента от персонала на технологичния гигант имат желание да се върнат в офисите в някакъв момент, но не всеки ден, показва скорошно проучване във връзка с предпочитанията на служители, което беше публикувано тази седмица. Затова Google работи върху "хибридни" модели, включително промени в офисите на компанията и предвиждане на повече опции за дистанционна работа, разкрива изпълнителният директор на Alphabet Сундар Пичай.

"Виждам работата в бъдеще по един по-гъвкав начин. Ние твърдо вярваме, че личните срещи са изключително важни за усещането за общност, когато трябва да се разрешат трудни проблеми и да се създаде нещо ново, така че това няма да се промени. Но смятаме, че трябва да предложим по-гъвкави и хибридни модели", отбелязва Пичай.

Дългосрочните планове на Google, които се разглеждат като пример за работата в Силициевата долина, разкриват повече подробности за това как смятат да върнат своите служители в офисите, докато също така се конкурират с другите технологични компании за топ талантите. По-рано през лятото гигантът даде възможност на своите кадри да работят от домове те си до юли 2021 на фона на глобалната пандемия. Подобни мерки обявиха и от Facebook за същия период, докато други организации като Twitter заявиха, че служителите могат "завинаги" да работят от разстояние.

10% от служителите на Google - които са паднали от 20% спрямо проучването през май - заявяват, че те въобще не искат да се върнат в офиса в бъдеще. 15% отбелязват, че биха предпочитали да се върнат в офиса само за определени събития.

Сред причините да се върнат в офиса служителите посочват време с колегите, възможности за социализация и за по-добро сътрудничество.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X